Webgains er en del af Adpepper, som bl.a. tjener deres penge på online reklamer. Det giver Webgains masser af troværdighed, at de har et stort firma bag sig. Det giver dig sikkerhed for, at det er et pålideligt affiliate netværk. Især oven på andre netværk som IQ Medier og Mikkelsen Media, der er gået konkurs i løbet af den sidste tid.

WebgainsDe har ikke ligeså mange kampagner som mange af de andre affiliatenetværk, men hvis du er interesseret i at reklamere for webshops, er der en god chance for, at du finder det, du skal bruge hos Webgains.

Du kan først se annoncørerne og kampagnerne, når du tilmelder dig hos Webgains. Det kan du gøre her.

Når du først er tilmeldt, vil de løbende opdatere dig om, hvilken nye affiliate kampagner du har mulighed for at bruge på din hjemmeside.

Sådan fungerer det

Hos Webgains er der mulighed for at bruge puljer, redirect og API.

Webgains hoster selv deres annoncørers bannere, og derfor bliver bannerne på affiliatesiden (din hjemmeside) automatisk skiftet ud, når der kommer nye bannere fra annoncøren. Det, eneste du skal gøre, er at vælge et banner hos en annoncør, og derefter ordner Webgains resten.

Redirect fungerer på den måde, at de har en generator, der kan forkorte URL’en ved oprettelse af tekstlinks / deeplinks (ved brug af tiny url).

Der er desuden mulighed for at anvende API hos enkelte annoncører, hvor du selv kan hente annoncørens datafeed.

Du får løbende rapporter, og du kan selv oprette grafer og tabeller, som giver dig det overblik, som du ønsker. Du kan vælge at modtage rapporter dagligt, ugentligt eller månedligt, og så bliver de automatisk sendt til dig på e-mail.

Kontrolpanelet hos Webgains

Når du logger ind hos Webgains, har du med det samme et godt overblik over dine muligheder i venstre side af skærmen. Hovedpunkterne er ”Rapporter”, ”Programmer”, ”Netværk”, ”Ad creator”, ”Links, websites & søgeordskampagner” og ”Konto”. På forsiden skifter de også website. Det skal du kun bruge, hvis du har tilmeldt flere hjemmesider.

Hvis du er ny indenfor affiliate marketing, skal du i starten kun bruge punktet ”Programmer”, da det er her, at du tilmelder dig kampagner til din hjemmeside. Når du har lidt bedre styr på dine kampagner, begynder du at bruge ”Rapporter”, som giver dig værdifuld statistik om alle dine kampagner på din hjemmeside. På ”Konto” kan du hele tiden holde øje med, hvor mange penge du har tjent.

Under programmer kan du se tilmeldte og ikke-tilmeldte programmer. Du tilmelder dig programmerne, og ofte bliver de godkendt med det samme, og du kan benytte tekstlink og bannere på din hjemmeside fra firmaet.

For at tilføje et banner eller et tekstlink på din hjemmeside fra en af de kampagner, du er tilmeldt, trykker du på kampagnen, hvorefter du kan læse en lang beskrivelse af kampagnen og hvad der er tilladt på kampagnen. Øverst kan du vælge, om du vil hente links og tekstlink.

Link er alle kampagnens bannere, og du har mulighed for at se dem, inden du indsætter dem på din hjemmeside. Hvis du ønsker at benytte et banner på din hjemmeside, skal du indsætte html koden fra linket.

Skal du bruge kampagnen til at indsætte direkte i din tekst på din hjemmeside, benytter du tekstlink. Du skriver den tekst, som der skal linkes fra på din hjemmeside, og Webgains genererer en html kode, som du indsætter på din hjemmeside.

Du kan vælge at forkorte url’et. Fordelen ved dette er, at dine links på din hjemmeside bliver pænere. Ofte er affiliate link meget lange, og mange kan bedre lide tiny url link. Det er samme type link, som Twitter anvender. Du kan desuden også vælge at få linket kun som url adresse. Hvis du f.eks. bruger WordPress behøver du ikke indsætte dit link ved hjælp af html.

Udbetaling

Modsat de fleste andre affiliate netværk udbetaler Webgains penge hver eneste uge. Udbetaling vil ske hver onsdag.

De skriver på deres hjemmeside, at de gør det, fordi de godt ved, at du ønsker af få din kommission hurtigst muligt. Det er især rart, hvis du tjener masser af penge hver eneste uge. Det sikrer dig også mod dårlige betalere, da det ikke er dit problem, om en annoncør betaler Webgain til tiden.

Support

Hvis du har spørgsmål eller problemer med noget hos Webgains, har du masser muligheder for at få support. De har en god kundeservice, og du kan få fat på dem via telefon, messenger eller e-mail.

Du kan også altid ringe til kundeservice, hvis du gerne vil have gode råd til, hvordan du kan tjene penge på nettet som affiliate partner hos Webgains. Du kan besøge Webgains hjemmeside her.