Køb og salg af affiliate hjemmesider

Hvis du gerne vil i gang med affiliate marketing, kan du starte fra bunden, eller du kan købe dig til et projekt. (Og sælge det igen, når det er en stor succes).

Her har jeg samlet de handelspladser, jeg selv holder øje med, for at finde mit næste affiliate projekt.

Det kan være en god idé at tjekke hvilke affiliate netværk og programmer, der kan være interessant for dit kommende køb. Så du ikke ender med et projekt, hvor du ikke har noget at tjene penge på.

Saxis

Saxis er Danmarks største online virksomhedsbørs. Saxis udspringer af Amino, som før Facebook var det naturlige samlingssted for iværksættere.

Der er ca 500 virksomheder til salg i det hele, men for affiliate, er det primært website-kategorien, der er interessant.

Her er der over 100 virksomheder/websites til salg og der kommer hele tiden nye til, så det er værd at holde et vågent øje. Hvis du opretter en gratis profil, kan du lave en søgeagent og derved få tilsendt hjemmesider, der passer til dine ønsker.

Fordelen ved Saxis

  • Hjemmesiden og de udbudte firmaer og websites er danske.
  • Alle nøgletal er tilgængelige uanset om du har en konto eller ej
  • Du kan typisk se hvilken hjemmeside der handles, så du selv kan lave research

Saxis er et oplagt sted at starte din rejse. Der er det praktiske i at en handel foregår på dansk og i Danmark. Du kender måske også det danske marked bedre.

I sidste ende handler det selvfølgelig om at finde det perfekte projekt for dig, men Saxis er et godt sted at starte.

Flippa

Er en af de ældste handelsplatforme for hjemmesider og online firmaer (så vidt jeg ved).

Der er godt 6000 at vælge imellem og her bliver der også solgt domæner (med en god ranking) som kunne være en mellemvej for dig, fremfor at starte helt forfra.

En del af projekterne der er til salg er dog fortrolige, så du kan ikke få lige så meget information, som på Saxis. Til gengæld er der så meget til salg, at du lettere kan finde noget der matcher dine ønsker.

Der er en kategori, der hedder Content / Advertisment. Det er oplagt at starte din jagt der, men jeg ville også se på nogle af de andre kategorier.

Flippa fungerer som en auktion, så du lægger et bud. Jeg har tidligere lagt et bud på en virksomhed, hvor minimumsprisen ikke blev nået, men jeg så efterfølgende blev inviteret til at give et nyt bud. Stadig under det ønskede minimumsbud.

Det kan derfor være du kan ende med et godt køb, selvom du ikke selv troede det ville blive til noget. Husk det :)

Microacquire

Microaquire er en af de nye handelspladser, men en jeg synes er meget spændende. Som navnet måske antyder er det her “mikroprojekter” der er til salg. Det er egentligt lidt misvisende, for der er også meget store virksomheder til salg, men overordnet set, er det for de små projekter.

Her får du også alt information om nøgletal, men modsat Saxis og Flippa, er det ofte manglende og du skal betale.

Du skal betale for at få adgang til alle projekterne og alt information. Det er en samlet pris pr år.

Microaquire har nogle spændende kategorier på hvert projekt, der kan hjælpe dig med dit valg:

Tech stack

Dette er teknologien der er brugt i projektet. Det er vigtigt, hvis du selv kan kode, eller vil være sikker på at kunne finde nogen der kan hjælpe dig.

Grund til at sælge

Denne synes jeg er interessant, for hvad ligger bag? Mangel på penge, interesse eller evner kan sige noget om at projektet er interessant, men ejeren har ikke de rette forudsætninger. Måske har du?

Konkurrenter

Godt når du vil lave en nøgleordsanalyse og generelt se på hvad projektet kan drives til. At der er konkurrenter er et godt tegn, for så er der et marked. Det handler måske mere om at finde den rette målgruppe eller niche. Det er en mulighed for at tage dit affiliate projekt til næste niveau.

Vækstmuligheder

Sælgeren kommer med sine bud på hvad der skal til. Her skal du gerne blive glad, når du ser hvad der står. Det er din lyst til at vækste, der skal drive værket. Det er selvfølgelig bare sælgerens tanker og forslag, men vi må formode de ved noget om markedet og fremtiden. Så tag det med i din betragtning.

Financiering

Hvor og hvordan kom pengene ind oprindeligt. Det kan sige noget om projektets omfang. Det afspejler sig ikke altid i størrelsen på projektet.

Hvad følger med

En god tjekliste, så du ved at det hele følger med. Ikke bare en hjemmeside uden domænet for eksempel.

Andet om Microaquire

Jeg kan anbefale at følge Andrew Gazdecki på Twitter.

Her er en anmeldelse af en 3. part.

Microns

En ny handelsplads, jeg ville tage med på listen. Navnet afslører igen, at det er mikro-projeter. Altså perfekt, hvis man vil i gang med affiliate marketing.

Her skal du betale hver måned ($24) for at få adgang til kontaktinfo på sælgeren. Du får dog også en masse andet med inkl eksperthjælp, mulighed for at se sælgerens hjemmeside og et community af ligesindende du kan sparre med. Lige nu er der godt 40.

Med et abonnement får du også adgang til at se de hjemmesider der kommer til salg, før de er synlige på hjemmesiden. Af interessante kategorier er det primært Directory og Community. Der er ikke så meget til salg, men omvendt er der heller ikke så mange købere.

Jeg har ikke selv handlet gennem Microns, fordi jeg ikke har fundet noget der var interessant nok til at tilmelde mig. Jeg holder dog løbende øje og tror dette kunne være et sted, hvor du finder et affiliate-projekt, inden “alle andre” får muligheden for at byde på det.

Microns køb og sælg affiliate projekter